Terug naar overzicht
21.04.2023

Call for action: activiteitenverslag uitzendbureaus 2022

Uitzendbureaus met een erkenning in het Brussels hoofdstedelijk en / of het Waalse gewest moeten  verslag uitbrengen over hun activiteiten van het voorbije jaar via het zogenaamde activiteitenverslag.

Deadline om het activiteitenverslag in te dienen is:

  • Brussel: 30 september 2023
  • Wallonië: 30 juni 2023

De deadline lijkt nog veraf maar u begint best nu al met de voorbereiding. Naast het invullen van het formulier dat de gewesten ter beschikking stellen om te rapporteren over de activiteiten als uitzendbureau dienen er ook een aantal stukken verzameld te worden (o.a. attesten van de fiscus / RSZ dat er geen belasting- en / of sociale zekerheidsschulden zijn). Ook hier gaat wel wat tijd overheen die u dient in te calculeren.

Ook buitenlandse uitzendbureaus met erkenning in voornoemde gewesten ontsnappen niet aan deze verplichting. De Belgische uitzendreglementering is immers van dwingend recht en bijgevolg dus ook van toepassing op de buitenlandse kantoren. Bovendien is het activiteitenverslag slechts één van de zovele administratieve formaliteiten die aan een uitzendbureau in België worden opgelegd.

Bent u niet helemaal vertrouwd met de Belgische uitzendreglementering en heeft U hierover vragen, neem dan zeker contact met ons op.

© Van Havermaet International 2024